پیش بینی، پیشگیری و آموزش در اولویت برنامه های مدیریت بحران کشور

ساخت وبلاگ

به گزارش ایرنا، بهنام سعیدی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان ساوجبلاغ که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، گفت:
باید در بخشهایی که مشکل و آسیبی وجود دارد از همین الان شناسایی و اقدام لازم صورت پذیرد و نگذاریم وقتی مشکل وارد مرحله بحران شد آن را بررسی کنیم چون خطر این کار می تواند جبران ناپذیر باشد.
وی در ادامه به زلزله بم اشاره کرد و گفت : این زلزله در عرض 12 ونیم ثانیه خسارات جبران ناپذیری از قبیل جان باختن 34000 نفر و معلولیت 2500 نفر و بی سرپرست شدن 9000 زن و یتیمی 5000 نفر را بر جای گذاشت و دلیل آن علاوه بر زمان بروز حادثه که وقت استراحت مردم بود، نبود آموزش کافی به مردم و بی توجهی به پیش لرزه ها بود.
وی تصریح کرد : آموزش همانند عبادت می ماند و بسیار مقدس بوده و دارای اهمیت به سزایی است و باید با آموزش همگانی خطرات احتمالی را کاهش داد.
سعیدی در ادامه به دهیاران، بخشداران و شهرداران تاکیدکرد: برساخت وساز بیش از پیش توجه کنید چرا که ساخت وساز می تواند هم مایه نجات و هم نابودی جان انسان ها شود، بنابراین باید تدابیر لازم اتخاذ و از هرگونه مصالحه بپرهیزید و این هنر است که اگر خلافی دیده است، متخلف به دادگاه کشانده شود.
وی همچنین افزود: همواره به لایروبی رودخانه ها بپردازید و بازرسی بستر رودخانه را در دستور کار خود قرار دهید.
سعیدی گفت: مدیران اجرایی و فرمانداران باید از اعتبارات باقیمانده در شهرستان ها برای انجام تعهدات و اقدامات در خصوص تامین آب و رفع مشکلات آن استفاده و اقدام نمایند.
سعیدی از کلیه دستگاههای خدمات رسان خواست که همه آسیب ها و تهدیدهای موجود در حوزه خود را شناسایی و برای تصمیم گیری و رفع مشکلات به فرمانداری منعکس کنند.
وی با اشاره به اینکه کمبودهای بسیاری وجود دارد، افزود: با مدیریت بهنگام می توان بحران ها را تعدیل و جلوی برخی اتفاقات را گرفت.
سعیدی وجود بانک اطلاعاتی و نقش معتمدین و نیروهای انسانی را جهت جلوگیری از بروز حوادث عمدی و جلب مشارکت مردمی در مقابله با افزایش خسارت ها را مهم برشمرد و با بیان غیرمترقبه بودن برخی حوادث، از مسئولین و ادارات خواست با ارائه آموزش های لازم وهمچنین برگزاری مانورهای نمادین وتمرینات، شهروندان را برای رویارویی با شرایط نامطلوب آماده کرده و زمینه کاهش و میزان آسیب پذیری را فراهم وتمهیداتی را در افزایش امکانات کمک رسانی وامدادی اتخاذ کنند.
فرماندار شهرستان ساوجبلاغ نیز در این نشست به اهم اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت بحران پرداخت و گفت: برگزاری مداوم نشست مدیریت بحران و مانور هرماهه برای امکان سنجی و توان سنجی ادارات مختلف از جمله این اقدامات است.
ابوالقاسم پالیزگیر افزود: برگزاری کلاس های آموزشی برای 730 دانش آموز که 170 نفر آنها کامل آموزش دیده اند و آموزش همگانی برای 3200 نفر و آموزش کمکهای اولیه برای 44 روستا که چیزی در حدود 680 نفر آموزش دیده اند و احداث پد بالگرد توسط شهرداری گلسار در آزاد راه کرج - قزوین و آبگیری 10میلیون متر مکعب آب برای مواقع بحران روستاهای پایین دست درشن چاله ها از دیگر اقدامات صورت گرفته در شهرستان می باشد .
پالیزگیر اظهار داشت: طبق آمار کاهش چشمگیر میزان آب گریبان 45 روستای شهرستان را گرفته و 3 شهر شهرستان با کمبود آب مواجه است که لازم است منابع آبی مدیریت ومردم در مصرف آب صرفه جویی نمایند.
وی بابیان اینکه کم آبی و خشکسالی در شهرستان تبدیل به بحران شده است، اظهار داشت : مردم و مسئولین بایستی بحران کمبود آب را جدی بگیرند.
فرماندار با اشاره به وجود 60 هزار مسکن مهر درشهرستان اذعان داشت : متاسفانه توان آبهای زیر زمینی برای معضل کم آبی پاسخگو نیست و با توجه به حساسیت موضوع تنها راه چاره استفاده از آب انتقال سد طالقان می باشد چراکه اگر شرایط به این صورت پیش رود در آینده صنایع وآب شرب مردم با مشکل مواجه می شود.
وی همچنین گفت: باتوجه به وجود ساختمان های بلند مرتبه در شهرجدید هشتگرد وجود نردبان هیدرولیکی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و باید تهیه آنرا نیز در دستور کار قرار داد.
درپایان این نشست مقرر شد باتوجه به قرار گرفتن شهرستان ساوجبلاغ روی گسل طالقان تقاضای درخواست دستگاه لرزه نگاری مطرح تا مصوبه آن تایید و در هر شهر یک دستگاه لرزه نگاری نصب شود و همچنین هلال احمر برای اقشار مختلف مردم برنامه های آموزشی در نظر بگیرد و نردبان هیدرولیکی نیز برای مواقع بحران ساختمانهای بلند مرتبه تهیه شود.
1535

انتهای پیام /*

کرج سالار...
ما را در سایت کرج سالار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان karajsalar بازدید : 103 تاريخ : دوشنبه 28 تير 1395 ساعت: 17:32